Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Undefined error trying to save settings
07-13-2012, 12:10 AM,
#1
Undefined error trying to save settings
When I try and make changes to the settings through Admin Tool -> Settings, after hitting SAVE, I get the following error:

( ! ) Notice: Undefined variable: xml in C:\wamp\www\LetoDMS\inc\inc.ClassSettings.php on line 424
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0007 754528 {main}( ) ..\op.Settings.php:0
2 0.0482 7596504 Settings->save( ) ..\op.Settings.php:133
3 0.0493 7597616 Settings->getXMLNode( ) ..\inc.ClassSettings.php:554

Line 554 from the file reads as:

$node = $this->getXMLNode($xml, '/configuration/system', 'smtp');

Any ideas?
Reply
07-13-2012, 02:33 PM,
#2
RE: Undefined error trying to save settings
(07-13-2012, 12:10 AM)dhandler Wrote: When I try and make changes to the settings through Admin Tool -> Settings, after hitting SAVE, I get the following error:

( ! ) Notice: Undefined variable: xml in C:\wamp\www\LetoDMS\inc\inc.ClassSettings.php on line 424
Call Stack
# Time Memory Function Location
1 0.0007 754528 {main}( ) ..\op.Settings.php:0
2 0.0482 7596504 Settings->save( ) ..\op.Settings.php:133
3 0.0493 7597616 Settings->getXMLNode( ) ..\inc.ClassSettings.php:554

Line 554 from the file reads as:

$node = $this->getXMLNode($xml, '/configuration/system', 'smtp');

Any ideas?

Not really. If the variable xml wasn't defined the error should have turned up earlier and besideds that there is not reason why $xml should not be defined. Anyway, I would first check the configuration file. Is ist still valid? Next, place a var_dump($xml) right before the line causing the error.

Uwe
Reply
07-16-2012, 09:05 PM,
#3
RE: Undefined error trying to save settings
[/quote]

Not really. If the variable xml wasn't defined the error should have turned up earlier and besideds that there is not reason why $xml should not be defined. Anyway, I would first check the configuration file. Is ist still valid? Next, place a var_dump($xml) right before the line causing the error.

Uwe
[/quote]

Actually - I just fixed the problem... in the settings.xml file, the SMTP item under the System area was actually inside a comment block - I didn't notice it before when I checked - thanks for the poke to go back and look closer.

I also noticed that there is a conf.settings PHP file in addition to the XML file. Should both of these files, which appear to do the same thing and have mostly overlapping data, both be in use?

Thanks for a great tool!
Reply
07-16-2012, 09:55 PM,
#4
RE: Undefined error trying to save settings
(07-16-2012, 09:05 PM)dhandler Wrote: I also noticed that there is a conf.settings PHP file in addition to the XML file. Should both of these files, which appear to do the same thing and have mostly overlapping data, both be in use?

Forget about the php configuration file. That is old stuff from before it was turned into xml.

Uwe
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)

Contact Us | LetoDMS Community Forum | Return to Top | | Lite (Archive) Mode | RSS Syndication